25 Nisan 2011 Pazartesi

İlkbahar Fotoğraf Çekimlerim

İlkbaharın gelmesiyle beraber çiçekler de açmaya başladı. Elime fotoğraf makinemi (Canon A480) aldım ve papatyaları çekmeye başladım. Gün ışığını en iyi şekilde yakaladığınız zaman fotoğrafın kalitesi de bir o kadar artıyor. Fotoğrafları çekerken süper makro (macro) modunu kullandım.






15 Nisan 2011 Cuma

MAGIX Movie Edit Programı İndir


Elimde yüzlerce eski-yeni özel fotoğraflarım var. Bir video slaytı hazırlamak için bir program araştırdım. MAGIX Movie Edit programını buldum bir yerlerden. Movie maker'in gelişmiş hali diyebilirim. Onlarca değişik 2 & 3 boyutlu geçiş efektleri var. Videolarınıza en güzel şekilde montaj yapıp gereksiz yerleri kırpabiliyorsunuz. En güzel fotoğraflarınızı video slaytı yapabilirsiniz.

Bu programın deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Megadeth'in en çok dinlenen şarkısı

Metal grubu megadeth uzun süredir konser ve şarkı çalışmalarına devam etmektedir. "A tout le monde" ve "Symphony of Destruction" video paylaşım sitelerinde en çok dinlenen şarkılar arasında yer alıyor.

Dave Mustaine megadeth grubunun kurucusu,vokalisti ve gitaristidir..

SoloTürk Gösteri Timi


Hava kuvvetleri komutanlığı tarafından kurulan solotürk gösteri timi ilk uçuşunu bugün 4. ana jet üstünde yaptı.

Solo Türk gösterisinin benzeri yok

"15 Nisan 2011 Cuma günü Ankara'da yapılan tanıtım gösterisi ile ilk defa milleti ile buluşan Solo Türk, 4–5 Haziran’da İzmir’de yapılacak hava gösterisi ile de Dünya sahnesine çıkacak. Solo Türk’ün aynı zamanda Dünyaya tanıtımı olacak olan ve Türk Yıldızlarının de aralarında bulunduğu birçok ülkeden hava akrobasi timlerinin yer alacağı bu gösteri; Avrupa ve dünyada bugüne kadar gerçekleştirilmiş en önemli gösteriler arasında yer alacak" **

Tasarımı ile de dünyada eşi yok

"“Solo Türk” F–16 gösteri uçağının tasarım hedefi, “görsel bir değer olarak algılanması ve farklılaşmasını sağlamak” olarak ifade ediliyor. Solo Türk’ün üzerinde bulunan “Kartal Başı”; Türk Hava Kuvvetleri’nin sembolüdür, altın renkli ay yıldız ise; Türk Hava Kuvvetleri’nin, Türk Bayrağı’na ve milletine verdiği değeri simgeliyor. Uçağın üstündeki gümüş renkli tek yıldız ise; Türkiye’nin ve Türk Hava Kuvvetleri’nin “21’inci yüzyılın yıldızı olma” idealini sembolize ediyor. Uçağın kanadının üzerine resmedilen kartal sembolü de; “havacıların ruhundaki özgürlüğü ve Bağlantıkararlılığı” simgeliyor. Uçağın burun kısmına doğru uzanan siyah ve gri diyagonal çizgiler ise; havacılığın, yüksek hızlı düşünme / davranma, sürekli ilerleme ve sınır tanımama gibi özelliklerini betimliyor".**

**hvkk.tsk.tr

SoloTürk ilk gösteri uçuşunu buradan izleyebilirsiniz.

Laptop Hoparlör Sorunu


Sizde de mutlaka olmuştur. Bilgisayarınızın hopörlerinden ses gelmemesi. Bu gibi durumlarda ya driver(sürücüler) düzgün yüklenmemiştir yada donanımsal kaynaklı bir sorun vardır.

Benim bilgisayarım da hopörlor'den ses gelmiyordu fakat kulaklığı jak'a takınca kulaklıktan ses geliyordu. Eğer sizde böyle bir olayla karşılaşmış iseniz bu sorun jak girişinden kaynaklanıyordur muhtemelen. Garantisi var ise hemen gönderin servise. Ben kulaklığı hızlı bir şekilde çıkarıp taktım. Bunu bir kaç kez tekrarladım hızlı bir şekilde bu sefer tam tersi oldu. Kulaklıktan ses gelmiyor, hopörlor den ses çıkıyordu.

13 Nisan 2011 Çarşamba

Anadolu Jet'den Çocuklara Özel Kampanya


Anadolu Jet çocukların hayalini gerçekleştirmeye yönelik bir kampanya yapmış. Nisan ayı boyunca 6-12 yaş aralığındaki tüm çocuklar %50 indirim şansına sahip olacaklar.

Küre TV - Samayolu Dizilerini İzle


Küre Tv halen beta sürümü ile web yayıncılığına devam etmektedir. Web sitesinde Samanyolu Tv'de çıkan programların yada filmlerin vidyosuna ulaşabilirsiniz. Örneğin 4. Osman adlı dizi samanyolu TV'de yayınlandıktan siteye düzenli bir kategoride eklenerek diziyi kaçıranların burada izlemesine vesile oluyor diyebiliriz.

Göz Yanılması


Resmi büyütün öncelikle. Burundaki 3 noktaya 10 saniye boyunca odaklandıktan sonra tavana bakın. 15. saniyede tavanda birşeyler göreceksiniz.

12 Nisan 2011 Salı

Malzeme Bilgisi Ders Kitabı İndir

Bağlantı

İTÜ Makine Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Aran tarafından hazırlanmış malzeme bilgisi ders notu. Üniversitelerde malzeme bilgisi dersi alanlar için umarım faydalı olur.

Malzeme Bilgisi Ders Notu İndir

Hızlı Yarış Oyunu - Flying Scrap


Çeşitli Parkurlar, çeşitli yarış araçların bir arada bulunduğu bir oyun. Kullanması basit ama hızlı olan yarış oyunu.

Dosya Boyutu: 6.17 MB
İndir

İlgilinizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails